szerző:
Eduline

Hamarosan véget érnek a szóbeli vizsgák, és mindenkinek meglesz az összes pontja. Fontos kérdésre válaszolunk: hogyan számolják ki a felvételi pontszámotokat, ha nem érettségiztetek idegen nyelvből, vagy nem is tanultatok idegen nyelvet a középiskolában?

©

Jó hír, hogy önmagában az idegen nyelvből tett érettségi hiánya még nem kizáró ok a felvételin, kivéve akkor, ha olyan szakra jelentkeztek, ahol az adott nyelv követelmény. Ha csak választható, és más - szintén választható - tárgyból, tárgyakból rendelkeztek a szükséges eredménnyel, vagy egyáltalán nem is szerepel a követelmények között idegen nyelv, akkor az érettségi pontokkal nem lesz gond - írja a felvételi tájékoztató.

Mi a helyzet akkor, ha idegen nyelvből nemcsak nem érettségiztetek, hanem abból nincs középiskolai jegyetek sem? Így tanulmányi pontot nem tudnak számítani, de ez még nem jelenti azt, hogy nem kerülhettek be egyetemre vagy főiskolára: ebben az esetben csak egyféle módon, az érettségi pontok duplázása alapján tudják kiszámolni felvételi összpontszámotokat.

Arról, hogy ez pontosan miként működik bővebben itt olvashattok.

Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév: itt van az összes fontos dátum

Mikor kezdődik a 2018/2019-es tanév? Mikor lesznek az iskolai szünetek, a fontos felmérések, az őszi és a tavaszi érettségi? Mutatjuk a legfontosabb dátumokat, ezek alapján lehet tervezni. A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap pedig 2019.