szerző:
Eduline

Már csak pár hetet kell várni a 2017-es felvételi ponthatáraira, és valljuk be, ez az időszak sem könnyű.

1. Amikor napokig tartó töprengés után sem tudjátok eldönteni: mi lenne jobb döntés, hagyni a szakok eredeti sorrendjét, vagy inkább változtatni azon?

2. Amikor kiderül: sokkal többen jelentkeztek a kiválasztott szakra, mint tavaly. Vagyis nagyobb lesz a verseny az állami ösztöndíjas helyekért.

Pont Ott Parti. Nagy a harc az állami ösztöndíjas helyekért
©

3. Amikor a határidő előtt egy órával ébredtek rá, hogy még nem töltöttétek fel az érettségi bizonyítvány másolatát az e-felvételi felületére. Márpedig így nem tudják kiszámolni, hány pontotok van.

4. Amikor kiderül: csak egy pont kellett volna ahhoz, hogy bekerüljetek az álomszakra.

5. Amikor rájöttök: ha a magyar/töri/angol/némettanár vagy a vizsgaelnök egy kicsit engedékenyebben pontozta volna a szóbeli érettségiteket, bekerültetek volna az egyetemre.

Így változnak a felvételi pontszámítási szabályai 2017-ben

Elstartolt a 2017-es felvételi, és az idén is változik néhány pontszámítási szabály. Íme, így kalkulálhattok a pontjaitokkal, ha alap- vagy osztatlan szakra jelentkeztek. 1. lépés: a tanulmányi pontszám Először a középiskolai bizonyítványotokat kell elővennetek (ha végzősök vagytok, gondoljátok át, milyen jegyekre számíthattok év végén, és azzal számoljatok - ha változnak az eredmények, májusban újra kalkulálnotok kell).