szerző:
Eduline

Lassan már egy hét sincs hátra, és kezdetét veszi az érettségi.

Nehéz lesz az idei felvételi. Szigorúbbak a szabályok
©
Lassan már egy hét sincs hátra, és kezdetét veszi az érettségi. A 2011/2012-es tanév rengeteg változást hozott, a diákoknak már nem csak a feladatok és vizsgakérdések miatt kell aggódniuk, illetve izgulniuk. Idén már hiába a jó teljesítmény, sokan így is lemondhatnak a felsőoktatásról, mivel az általuk megcélzott képzési területeket gyakorlatilag felszántotta a Hoffmann Rózsa fémjelezte új felsőoktatási törvény - olvasható az Egyenlítő blogon.

Bizonyos képzési területekre szinte lehetetlen lesz bejutni, annak ellenére, hogy a jelentkezők száma drasztikusan visszaesett az előző évekhez képest. Azok, akik jogi és gazdasági képzésekre adták be jelentkezésüket, szinte maximális ponttal kell számolniuk, amennyiben állami támogatás mellett szeretnének felvételt nyerni.

Ellenkező esetben marad a költségtérítés vagy tandíj, nevezzék akárhogy is. Sokaknak nem lesz más választási lehetősége, mint a a diákhitel 2.0 igénybevétele. A mostani érettségizők gyakorlatilag tesztalanyai egy teljesen rossz rendszernek. Nincs mit tenniük: tanulniuk kell, és reménykedni, hogy nem fognak ki rossz napot, hiszen egy-két pontveszteség is a jövőjükbe kerülhet. A teljes posztot az Egyenlítő blogon olvashatjátok el.