szerző:
Eduline

A felvételizők megértették a kormány céljait, bár a műszaki képzések nem lesznek egyik napról a másikra népszerűek, a...

Hoffmann Rózsa még nem tudja, lesz-e bővített pótfelvételi
©

A felvételizők megértették a kormány céljait, bár a műszaki képzések nem lesznek egyik napról a másikra népszerűek, a következő években egyre többen fognak ezekre a szakokra jelentkezni – így válaszolt Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az idei felvételit érintő MSZP-s és LMP-s kérdésekre a parlament hétfői ülésén.

Az államtitkár januárban még azt nyilatkozta az eduline-nak, szerinte "az emberi elme univerzális", így könnyen elképzelhető, hogy akinek idén nem sikerül a felvételi valamelyik bölcsész-, jogi vagy gazdasági szakon, az jövőre műszaki vagy természettudományi képzéssel próbálkozik majd - összefoglalónkat itt találjátok.

Az oktatási államtitkár szerint egyelőre nem lehet tudni, hány hallgatói hely marad betöltetlen, és még arról sem született döntés, mit kezdenek ezekkel a helyekkel. Hoffmann Rózsa arról nem beszélt, meghirdetnek-e bővített pótfelvételit. Milyen szakokra lesz lehetetlen bekerülni idén? Egyetemi vezetőket kértünk arra, saccolják meg, körülbelül hány ponttal lehet majd állami ösztöndíjas helyet szerezni - cikkünket itt olvashatjátok el.