szerző:
Eduline

Július 9-ig lehet a hiányzó dokumentumokat pótolni, illetve az adatokat módosítani az idei felsőoktatási felvételi eljárásban. A ponthatárokat július 23-án hozzák nyilvánosságra. A felvételizőknek kiküldött levélben azonban az áll, 8 napotok van a pótlásra.

©

A jelentkezők a felvi.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint július 9-ig egy alkalommal a korábban megjelölt szakok sorrendjét is módosíthatják.

A középiskolásoknak az e-felvételi rendszerén keresztül minden olyan dokumentumot fel kell tölteniük, amelyet a jelentkezési határidő lejárta, február közepe óta kaptak meg, így az év végi bizonyítványt, adott esetben az új nyelvvizsgát igazoló dokumentumot, a többletpontokra jogosító végzettségeket, de fel kell tüntetni a megváltozott adatokat is.

A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az e-felvételi dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni, és itt követhető nyomon ezek elbírálása is.

A jelentkezés benyújtása után a felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatnak a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén, vagy tetszőleges alkalommal visszavonhatnak (törölhetnek) jelentkezési helyeket - mindezt szintén július 9-ig tehetik meg. Az e-felvételi felületén a sorrendmódosítás menüpontban rendezhetők át a korábban megadott képzések. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe. Az elbírálást követően mindenki már az új sorrendjét fogja látni az e-felvételi felületén.

Fontos tudnivaló, hogy a sorrendmódosítás során csupán a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést azonban már nem lehet rögzíteni.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek dokumentumpótláshoz nem áll módjukban használni az e-felvételi rendszert (mert például nincs szkennelési lehetőségük), a postai utat kell választaniuk. Az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre lehet a dokumentummásolatokat eljuttatni. Nincs értelme azonban az e-felvételiben feltöltött dokumentumokat fénymásolva is postázni, mert a duplázás csak a feldolgozás idejét hosszabbítja meg.

A felvételizők a héten kapták meg azt a levelet, melyben dokumentumpótlásra szólították fel őket. A levél tartalma szerint a pótlásra 8 napjuk van a diákoknak. Megkerestük az Oktatási Hivatalt, hogy melyik határidőhöz kell tartaniuk magukat, a 8 naphoz vagy július 9-hez. Mihelyst megkapjuk a választ, természetesen azonnal közöljük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!