szerző:
Eduline

Már csak pár hónap van az érettségiig: tíz olyan alkalmazást ajánlunk a biosz-, föci-, informatika-, kémia- és fizikatanuláshoz, amelyekkel útközben is gyakorolhattok.

Kémiához

A The Chemical Touch nevű alkalmazás segítségével a periódusos rendszer elemeiről tudhattok meg többet egyetlen kattintással. Az app egy dollárba kerül, de ha kevesebb infóval is beéritek, letölthetitek az ingyenes Lite verziót is. A The Chemical Touchot iPhone-ra lehet letölteni, a fizetőset itt, az ingyeneset pedig itt találjátok. Öt mobilapp jegyzeteléshez, angolhoz, némethez, matekhoz, törihez.

©

Androidra a Periodic Table Quiz nevű alkalmazást ajánljuk, amellyel 29 szinten gyakorolhatjátok a periódusos elemeket. Az appot innen tölthetitek le.

Biológiához

A biosztudásotokat tesztelhetitek a BioQuiz Biology Quiz Game nevű alkalmazással: egyelőre négy témakör közül lehet válogatni, de hamarosan újakkal frissítik az appot. Háromféle feladatot kell megoldanotok: vagy azt kell eldöntenetek, hogy egy állítás igaz-e vagy hamis, vagy négy lehetőség közül kell kiválasztanotok a helyes választ, vagy sorba kell rendeznetek a különböző biológiai folyamatokat. Az alkalmazást androidos készülékre innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

©

Földrajzhoz

A World Map alkalmazással a fontosabb városok, folyók, hegységek, tavak, sivatagok és más földrajzi egységek nevét és elhelyezkedését nézhetitek meg a telefonotokon - az appot internetelérés nélkül is használhatjátok, így bárhol tanulhattok, ismételhettek. Az alkalmazást androidos készülékre tudjátok letölteni, innen.

©

Fizikához

Áramköröket építhettek az EveryCircuit Free alkalmazással, és az animációnak köszönhetően azonnal meg is nézhetitek, hogyan működnének a valóságban. Ha valamit megváltoztattok, a program azonnal reagál. Az appot Androidra innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

©

Informatikához

A Computer Quiz Game nevű alkalmazással feleletválasztós tesztek segítségével ismételhetitek át az informatikai tananyagot. Az appot Androidra tölthetitek le, innen.

©

Próbáljátok ki a Codeanywhere nevű alkalmazást is, amellyel a programozási nyelveket gyakorolhatjátok. Androidos készülékre innen, iPhone-ra pedig innen tölthetitek le.

+1

A Science Quiz nevű alkalmazással a biológiai, kémiai, fizikai, csillagászati, földtani és állattani tudásotokat tesztelhetitek. Androidra tölthetitek le, innen. iPhone-ra ezt a hasonló appot ajánljuk, amellyel barátaitokkal is versenyezhettek.

©

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!