szerző:
Eduline

Hétszáz hallgató került be a Budapesti Gazdasági Főiskolára (BGF) az idei pótfelvételin, a legtöbben a Pénzügyi és Számviteli Karon kezdhetik meg tanulmányaikat.

©

Velük együtt összesen 5449 elsőéves kezdi meg a tanévet a BGF-en - közölte a főiskola az eduline-nal. A pótfelvételin bekerült hallgatók közül 575-en alapszakon, 104-en felsőoktatási szakképzésen, harmincöten idegen nyelvű képzésen, huszonegyen mesterszakon tanulnak majd. Hány ponttal lehetett bekerülni a legnépszerűbb szakokra? Itt olvashatjátok el részletes összefoglalónkat.

A főiskola karai közül továbbra is a Pénzügyi és Számviteli Kar (PSZK) a legnépszerűbb: a legtöbb pótfelvételiző - 285-en - ide jutott be, velük együtt összesen 2315-en kezdhetik meg tanulmányaikat a karon.

A pótfelvételin a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karra jelentkezők közül 212-en érték el a szükséges ponthatárt, a Külkereskedelmi Karra 170, míg a zalaegerszegi Gazdálkodási Karára 33 új gólya érkezett.

A most felvett hallgatók közül (nappali, levelező és távoktatásban összesen) a legtöbben, 110-en pénzügy és számvitel alapszakon kezdhetik meg tanulmányaikat, míg a gazdálkodási és menedzsment szakon 96-an, turizmus és vendéglátás alapszakon 75-en, a magyar, angol és francia nyelven meghirdetett nemzetközi gazdálkodás szakon pedig összesen 54-en kezdhetik el az őszi félévet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!