szerző:
Eduline

Újabb olvasói kérdést kaptunk: mi a teendő, ha még nem szereztétek meg a diplomát, de a 2013-as keresztféléves felvételire már jelentkeznétek?

©

Tavaly júliusban kellett volna befejeznem az egyetemet, de a szakdolgozatomat nem írtam meg időben, ezért decemberben fogok államvizsgázni. Szeretnék mesterképzésen továbbtanulni, de úgy olvastam, hogy november 15-e a határidő a keresztféléves felvételin. Addigra nem lesz meg a diplomám. Van esélyem arra, hogy így is felvesznek?

A kereszféléves felvételin valóban november 15-e a jelentkezési határidő, de a hiányzó dokumentumokat, így a diploma másolatát is elküldheted/feltöltheted 2013. január 10-ig. Ha az e-felvételin keresztül jelentkezel, a hitelesítést se felejtsd el, erre november 23-ig van időd. A keresztféléves felvételi menetrendjét itt találjátok, a legfontosabb tudnivalókat pedig itt olvashatjátok el.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Tedd fel a kérdésedet itt, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.