szerző:
Eduline

Honnan lehet tudni, hogy érvényes az e-felvételin kitöltött jelentkezési lap? Meddig lehet hitelesíteni az adatlapot, és mi a határideje a dokumentumok pótlásának? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Szeretnék jelentkezni a keresztféléves felvételire, de nem tudom, hogy érvényes-e az elektronikus jelentkezési lapom. Honnan tudhatom meg, hogy nem hagytam-e ki valamit?

Az e-felvételi folyamatának végén a rendszer ellenőrzi, hogy minden kötelező adatot megadtál-e. Ha nem kapsz hibaüzenetet, akkor - elvileg - minden rendben van. Ilyenkor következik a hitelesítés, ezt november 23-ig kell elintézni. Ha ez sikeres, és a felvételi eljárás díját is befizetted november 15-ig, az adataid a központi felvételi nyilvántartásba kerülnek át.

Ha a jelentkezéskor még nincs meg minden dokumentum (például mesterszakra jelentkezel, de csak január elején lesz az államvizsgád), a hiányzó bizonyítványokat január 10-ig töltheted fel az e-felvételi rendszerébe. A keresztéléves felvételiről itt az összes tudnivalót megtaláljátok.

Kérdésed van? Válaszolunk
Problémák vannak az iskolában vagy az egyetemen? Nem tudsz eligazodni a jogszabályok útvesztőjében? A tanulmányi osztályon csak vonogatják a vállukat a felvetéseidre? Kérdezz minket itt, és megkeressük az illetékeseket! Mielőtt elküldenéd a kérdésedet, itt nézd meg, foglalkoztunk-e már a témával.