szerző:
MTI

Csaknem háromezer elsőéves kezdheti meg a tanulmányait ősszel a győri Széchenyi István Egyetemen, amelynek...

Csaknem háromezer elsőéves kezdheti meg a tanulmányait ősszel a győri Széchenyi István Egyetemen, amelynek alapképzéses nappali szakjaira az idén négy százalékkal, a műszaki területre 41 százalékkal több hallgatót vettek fel, mint tavaly.

A keresztféléves eljárásban februárban felvett 159 hallgató után most 2988 hallgatót vettek fel, közülük 2214-en nappali tagozatra. A Széchenyi István Egyetemet nem érintette az állami helyek számának csökkenése, a jogászképzésre támogatott hallgatót nem vehettek fel, s gazdasági képzésre is csak ötöt, de ezt ellensúlyozta a költségtérítéses képzésre jelentkezők száma.    

A műszaki tudományi kar szakjaira most 1995 mérnök-, informatikus- és műszakipedagógus-jelölt került be; 1837 hallgatót támogatott tanulmányokra vettek fel. A gépészmérnöki szakon 300, a járműmérnökin 150, a mechatronikai mérnöki szakon 83 nappali tagozatos hallgató kezdheti meg tanulmányait.    

A győri közgazdasági képzésekre most 494 fiatal került be, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar alap- és osztatlan képzéseire - ahol csak költségtérítéses helyeket hirdettek - a jogász szakra felvettek döntő többsége eddig is költségtérítésesként tanult, s az intézmény szerint az elmúlt években kialakított jó piaci pozíciót bizonyítja a 151, már most fizető státusú  felvett hallgató. Közülük 80 a nappalis képzés hallgatója lesz. A nemzetközi igazgatási szakra 51 fiatal került be. A zeneművészeti képzés a 72 felvettel jelentősen bővült, az elsőévesek létszáma tavaly 59 volt.