szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan kezdődik az őszi érettségi, így azok, akik jelentkeztek a vizsgákra, a napokban a felkészülés utolsó fázisához érnek. Mutatjuk, idén mennyit ér az írásbeli és a szóbeli az egyes vizsgáknál.

Bár az Emmi még nem válaszolt érdemben arra a kérdésünkre, vajon idén megtartják-e a szóbeli vizsgákat, összeszedtük, mennyit kaphattok a vizsgarészeknél. Hány pontot ér az érettségi írásbeli vizsgája és hogyan oszlanak el a pontok feladatrészenként? Mennyi pontot szerezhettek a szóbeli vizsgán?

A következő táblázatban közép- és emelt szinten szedtük össze az első hét tárgyainak pontszámítási szabályait (először középszinten, alatta emelet szinten):

Tantárgy Írásbeli Szóbeli
Magyar K: 100 pont 50 pont
E: 100 pont 50 pont
Matek K: 30+70 pont -
E: 51+64 pont 35 pont
Történelem K: 100 pont 50 pont
E: 100 pont 50 pont
Idegen nyelv K: 117 pont 33 pont
E: 120 pont 30 pont

Arról, hogy pontosan mikor lesznek a vizsgák, itt olvashattok el mindent. Azt pedig, hogy milyen osztályzási szabályok lesznek az őszi vizsgaidőszakban, itt írtunk bővebben. Mivel alig egy hónap és kezdődik az őszi érettségi, ezért most összegyűjtöttük, hogy milyen legális puskákat használhattok a fő tárgyak írásbeli és szóbeli vizsgáin - már ha lesznek szóbelik.

A 2020 őszi érettségiről folyamatosan frissülő cikkeinket itt nézhetitek meg.

Milyen feladatokat kell majd megoldanotok a 2021-es középiskolai felvételin?

Idén jelentkeztek középiskolába? Mutatjuk, milyen feladatokra számíthattok magyarból és matekból a felvételin, mennyi időtök lesz az írásbelikre, illetve milyen segédeszközöket használhattok majd.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!