szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén felvételiztek? Itt megnézhetitek, milyen szakokon fogadnak el bármilyen emelt szintű érettségit. Itt a teljes lista.

A 2020-as általános felvételi eljárásban alap- vagy osztatlan szakra - néhány kivétellel - már csak az kerülhet be, aki legalább egy emelt szintű érettségit tett. Azonban nem mindegy, miből emelteztek, hiszen vannak olyan szakok, ahol nem csak a felvételi bemeneti követelményt, hanem a felvételi követelményt is teljesíteni kell meghatározott tantárgyból tett emelt szintű vizsgával. Azonban vannak olyan szakok, ahol nincs előre meghatározott tárgy, így bármilyen emelt szintű viszgát elfogadnak.

Itt megnézhetitek azoknak a szakoknak a listáját, amelyekre jelentkezve bármely emelt szintű érettségivel teljesíteni lehet a felvétel követelményét:

null

null

Itt nézhetitek meg, milyen feltételeknek kell megfelelnetek, hogy bekerülhessetek a felsőoktatásba, a felvételi és a pontszámítás szabályairól pedig itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

A 2020-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok

Hogyan érettségizhet az, aki megbukik az utolsó év végén?

Tehettek-e érettségi vizsgát, ha valamelyik tárgyat nem sikerül elvégeznetek az utolsó középiskolai évetekben? Fontos kérdésre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.