szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyit kell fizetni az érettségiért, ha javító vizsgát tennétek, vagy már nem vagytok középiskolások? Itt vannak az idei tarifák.

Az érettségiért nem kell fizetnetek a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig, és a tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgájánál.

Ingyenes továbbá a szakgimnáziumban az érettségi végzettséggel rendelkező tanulóknak egy szakmai érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga. Minden más esetben a vizsgáért vizsgadíjat kell fizetni - írja az Oktatási Hivatal.

Ha valamelyik kormányhivatalban jelentkeztek az érettségire, a középszintű vizsgáért a minimálbér 15 százalékát kell kifizetnetek, ez 2019-ben 22 ezer forint – olvasható a hivatal oldalán. Az emelt szintű érettségi drágább, a minimálbér 25 százaléka a vizsgadíj, vagyis 37 ezer forint. A fenti összegek vizsgatárgyanként értendőek.

Az őszi érettségiről szóló összes cikkünket itt, a 2020-as felvételivel kapcsolatos tudnivalókat pedig itt találjátok.

Őszi érettségi: mi történik, ha nem sikerül jól a szintemelő vizsga?

Már van érettségitek, de a felvételi miatt idén ősszel szintemelő vizsgát tesztek? Mutatjuk, mi a következménye, ha nem sikerül jól az újabb vizsga.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.