szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Meddig kell jelentkezni a külföldi egyetemek képzéseire? Összegyűjtöttük a legnépszerűbb országokban jellemző határidőket.

Ha külföldön szeretnétek továbbtanulni a 2020/2021-es tanévtől, a következő határidőkkel kell számolnotok:

  • Svédországban a legtöbb egyetemen január 15-ig,
  • Dániában március 15-ig,
  • Németországban pedig július 15-ig lehet jelentkezni a képzésekre.
  • Ausztriában június és szeptember között van a felvételi.
  • Az Egyesült Királyságban az oxfordi és a cambridge-i egyetemre, illetve az orvosi képzésekre ez év október 15-ig, a többi képzésre általában január 15-ig jelentkezhettek. Részletek itt.
  • Írországban általában február 1.,
  • Hollandiában pedig vagy április 1. vagy május 1. a határidő.

Bizonyos tanulmányi programoknál vagy egyes magánegyetemeknél a jelentkezési határidő eltérő lehet, ezért mindenképpen nézzetek utána a konkrét szaknak vagy képzésnek is.

Ahhoz, hogy bekerülhessetek valamelyik külföldi egyetemre, nemzetközi nyelvvizsgát kell tennetek: az angol nyelvű képzésekhez szükséges nyelvvizsgatípusokról itt, a német nyelvterületen elvárt bizonyítványokról pedig itt olvashattok.

Szívesen tanulnátok külföldön? Ezen az oldalon rengeteg ösztöndíj közül választhattok

Külföldön szeretnétek tanulni vagy kutatni, de ehhez némi anyagi támogatásra is szükségetek lenne? Ezen az oldalon olyan ösztöndíjprogramokat találhattok, amelyekre érdemes pályázni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.