szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn kihirdették a 2019-es pótfelvételi ponthatárait. A legtöbben a gazdálkodási és menedzsment alapképzésre kerültek be, az intézmények közöl a Debreceni Egyetem volt a legnépszerűbb.

Augusztus 7-ig 9 299-en jelentkeztek a felsőoktatásba, közülük 6 421-en kezdhetik meg felsőfokú tanulmányaikat szeptemberben – írja az Oktatási Hivatal.

A pótfelvételin egy szakra és egy intézménybe lehetett jelentkezni, és néhány kivételtől eltekintve csak önköltséges képzések közül lehetett választani.

A felvettek száma alapján a legnépszerűbb képzés a gazdálkodási és menedzsment 583, a jogász 395, a kereskedelem és marketing 296, valamint a gyógypedagógia 270 felvett pótfelvételizővel. Szintén kedvelt szaknak számított a pótfelvételin többek között a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, az óvodapedagógus, a nemzetközi gazdálkodás és a programtervező informatikus.

A legtöbben – 557-en – a Debreceni Egyetemre kerültek be. A legnépszerűbb intézmények közé tartozik továbbá a Budapesti Gazdasági Egyetem 537, a Pécsi Tudományegyetem 410, a Széchenyi István Egyetem pedig 410 felvett hallgatóval.

A pótfelvételi ponthatárait itt nézhetitek meg.

Ennyi ponttal lehetett bekerülni a legnépszerűbb alapszakokra a 2019-es pótfelvételin

Nyilvánosságra hozták a 2019-es pótfelvételi ponthatárait: itt nézhetitek meg, hány ponttal lehetett bekerülni az általános felvételi legnépszerűbb alapszakjainak önköltséges formájára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!