szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hatéves rekordot döntött a Miskolci Egyetemre (ME) 2019-ben felvettek száma, megközelítve a 2500-at.

A felsőoktatási intézmény az MTI-vel csütörtökön közölte, a felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több mint 5 százalékkal emelkedett. Az egyetem karaira 2019-ben összesen 5381-en jelentkeztek, közülük ezidáig 2432-en nyertek felvételt, ami a jelentkezők 45 százaléka. A tavalyi 1776-hoz képest idén 1899 fiatal lesz állami ösztöndíjas, ami a felvett hallgatók 78 százaléka.

A közleményben kitértek arra, hogy továbbra is nagyon sokan vannak meggyőződve az ME-n szerzett diploma munkaerőpiaci értékéről, amit az a tény is alátámaszt, hogy tavalyhoz hasonlóan most is meghaladja a félezret az önköltséges képzésre felvettek száma.

Itt a teljes lista: a 2019-es felvételi összes ponthatára

Néhány perccel ezelőtt közzétették a 2019-es felsőoktatási felvételi ponthatárait - a listát már az Eduline-on is megnézhetitek.

Az egyetem közölte: a régió tudásközpontjaként továbbra is küldetésének tekinti, hogy kiválasztott képzéseit az arra igényt bejelentő észak-magyarországi településeken "házhoz vigye". A 2019-2020-as tanévben ennek megfelelően folytatódnak a kihelyezett képzések Ózdon és Sátoraljaújhelyen.

Ózdon a gépészmérnöki és informatikai kar mérnökinformatikus szakja indul újra, Sátoraljaújhelyen pedig az egészségügyi kar ápolás és betegellátás, valamint egészségügyi gondozás és prevenció szakján lesznek elsőéves hallgatók. A felvételi eljárás során felkínált szakok döntő többségét az egyetem a pótfelvételi eljárásban is meghirdeti.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.