szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha kíváncsiak vagytok, hogy a megjelölt szakotokon hogyan alakult a ponthatár az előző években, a következő oldalon megnézhetitek.

Az Eduline oldalán is eléritek az összes egyetem és főiskola képzéseinek ponthatárait - éves lebontásban. A tavalyi felvételi ponthatárait például itt nézhetitek meg. A 2017-es ponthatárokról itt, a 2016-os pontokat pedig itt találjátok a kiválasztott egyetem, kar oldalát megnyitva - majd az adott szakot kikeresve - táblázatokban.

Figyelmeztet a Felvi: előfordulhat, hogy csak órákkal később érkezik a felvételi sms

Hamarosan kiderülnek a ponthatárok és véget ér a 2019-es felvételi időszak első része. De mikor is érkezik az sms arról, bekerültetek-e az egyetemre? Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Felvi.

Azonban ne csak a tavalyi, tavalyelőtti ponthatárokat vegyétek figyelembe, ugyanis a megjelölt képzéseiteken előfordulhat, hogy előzetes is ponthatárt is húztak már - erről itt tudtok tájékozódni. Ezekre a szakokra - ahol tehát előzetes ponthatárokat húztak - csak akkor kerülhettek be államilag támogatott képzésre, ha eléritek a már meghirdetett ponthatárt. Ehhez képest aztán a végleges, július 24-én kihirdetett ponthatár lehet kevesebb, de jóval több is, így kötelező limitnek, irányadó ponthatárnak tekintsétek őket.

Idén felvételiztek? Itt kiszámolhatjátok a pontjaitokat

Ha szeretnétek biztosra menni, már feltöltöttetek minden fontos dokumentumot, és szívesen kalkulálnátok a pontjaitokkal, próbáljátok ki az Eduline pontszámító kalkulátorát. Számolgatnátok? Itt megnézhetitek, milyen adatokat kell megadnotok, melyik pontszámítással jártok jobban, és hogyan működik a kalkulátor.