szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arra voltunk kíváncsiak, nektek elegendő volt az idő a középszintű magyarérettségin a szövegértési feladatok megoldására? Több mint 370-en szavaztak, íme az eredmények.

Tegnap az Eduline által megkérdezetett szaktanár szerint az idei feladatsor nehezebb, mint a tavalyi, bár a játékról szól, a szöveg száraz. "Maximális pontszámúra megoldani valószínűleg nehéz lesz, és több időt fog elvenni, mint a korábbi évek feladatai" - mondta el a szaktanár.

Közzétette az Oktatási Hivatal a középszintű magyarérettségi feladatsorait és a hivatalos javítókulcsot - itt találjátok a dokumentumokat.

Több mint 370-en szavaztak, a diákok többsége (51%) úgy gondolta, éppen elegendő volt volt az idő a megoldásra. A szavazók 18%-a előbb befejezte, 33%-uk pedig nem tudta befejezni az első feladatlapot. 

Indul a 2019-es matekérettségi: feladatsorok és megoldások itt!

Kedd reggel a matekérettségivel folytatódik a 2019-es tavaszi érettségi szezon - folyamatosan frissülő tudósításunkban minden fontos információt megtaláltok a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről. És ami a legfontosabb: 13 órakor jövünk a nem hivatalos megoldásokkal.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.