szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyik legnépszerűbb magyar fájcserélő oldalra, az NCore-ra töltötték fel este negyed 10-kor a Magyar érettségi 2019 című PDF-fájlt, ami látszólag a hétfői magyar érettségi feladatsorát tartalmazza – írja az Index, a kamu feladatsorra az Eduline egyik olvasója is felhívta a figyelmünket.

Az Index azt írja, vasárnap késő este már több százan töltötték le a dokumentumot.

Bár a címlapon lévő dátum 2019-es, valójában ez a 2007-es októberi vizsga feladatsora – ez a szemfülesebb érettségizőknek is gyorsan szembetűnhetett.

A középszintű magyarérettségi szövegértési feladatsoráról itt találjátok az első infókat.

Az érvelésről és a gyakorlati szövegalkotásról pedig itt olvashattok.

Egy novellát, egy József Attila- és egy Radnóti-verset is kaptak magyarból a középszinten érettségizők

Egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költeményt kaptak az érettségizők a középszintű írásbeli második részében.

A címlapon például – a 2019-es dátum ellenére – az Oktatási és Kulturális Minisztérium neve szerepel, márpedig ilyen nevű minisztérium 2010 óta nem létezik Magyarországon.

Az is feltűnhet, hogy a középszintű feladatsor első részében csak egy szövegértési feladatsort találunk, pedig 2017 óta az első részben egy érvelési/gyakorlati szövegalkotási feladat is szerepel.

Indul a 2019-es magyarérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Hétfő reggel a közép- és emelt szintű magyarvizsgával kezdődik a 2019-es tavaszi érettségi szezon legfontosabb hete: reggel nyolckor több tízezer diák kezdi megoldani a magyarérettségit. Folyamatosan frissülő tudósításunkban minden fontos információt megtaláltok a feladatokról, a vizsga után pedig jövünk a nem hivatalos megoldásokkal. Kövessétek az eseményeket az Eduline-nal!