szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tartotok az érettségitől, a matektól viszont különösen? Mutatjuk a főbb szabályokat, amelyekből kiderül, hogy hány ponttól van meg a kettes, és hogy milyen esetben kell szóbeliznetek ebből a tárgyból.

Hány ponttól van meg a kettes?

A középszintű matematikaérettségin, ahogyan a többi középszintű érettségin is, 25 %-tól van meg a kettes.

Mi történik, ha nincs meg a kettes, van valamilyen B terv vagy mentőöv?

Talán többek szerencséjére van lehetőségetek javítani. Ha nem éritek el a 25 %-ot matematikából középszinten, de 12 %-ot még igen, szóbelizhettek.

Hogyan néz ki a szóbeli vizsga? Milyenek a pontszámítási szabályok?

Külön tétellistát fogtok kapni, amely alapján két típusú feladattal kell megbirkóznotok. Az egyik feladat három különböző elméleti kérdés megválaszolása (15 pontért), a második pedig három különböző feladat megoldása (30 pontért). Összesen 50 pontot szerezhettek, ugyanis - az előző összesen 45 ponton túl - kaphattok még további 5 pontot a feleletetekre (önálló munkára, logikus előadásra, kommunikációs készségre)

Hogyan lesz végül az értékelés? Beleszámít az írásbeli érettségi is?

Természetesen beleszámít, az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes pontszáma teszi majd ki a végleges eredményeteket.

A 2019-es matekérettségire készültök?

Ha emelt szintű matekérettségire jelentkeztetek, ezt a kurzust nektek ajánljuk: az emelt szintű szóbeli tételeket nézhetitek át 26 leckén keresztül. Ha kérdésetek lenne, akkor az oktató szívesen válaszol az általános és kurzushoz kapcsolódó kérdéseitekre is. Ha szeretnétek gyakorolni az utolsó hónapban, a kurzus áráról és a részletekről bővebben itt olvashattok.

Ha a középszintű matekérettségin a négyes vagy az ötös a cél, ezt a harmincrészes videós sorozatot ajánljuk (az áráról és a részletekről itt találtok bővebb infót). Ebben a videósorozatban tíz részen keresztül (a részek kb. 25-30 percesek) gyakorolhatjátok a 2-3 pontos érettségi feladatokat, amelyeknek a megoldása elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen a kettes. Azoknak pedig, akik a hármast-négyest találják reális célnak, ezt az online kurzust ajánljuk.