szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány pontot lehet szerezni az emelt szintű idegen nyelvi érettségin? Mennyi idő alatt kell megoldanotok a feladatsorokat? Itt vannak a válaszok.

Az emelt szintű idegen nyelvi érettségi írásbeli része 240 perces. A vizsga négy feladatlapból áll, és ezek megoldásával összesen 120 pontot lehet szerezni – minden vizsgarész 30-30 pontot ér, olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A szövegértési feladatsort 70 perc alatt kell megoldanotok, a nyelvhelyességi rész kitöltésére pedig 50 perc áll rendelkezésetekre.

Ezt követően egy 15 perces szünet következik, amit a hallott szöveg értését mérő feladatsor követ. Ennek megoldására 30 percetek lesz. Végül az írásbeli utolsó részében 90 percet kaptok az íráskészséget felmérő feladatok kitöltésére.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.