szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Habár a szóbelik még messzebb vannak, a vizsgabehívókat érdemes szem előtt tartani, nehogy elkeveredjenek. De mi történik, ha vizsga előtt mégis elvesztitek a behívót? Fontos kérdésre válaszolunk.

Mi a teendő abban az esetben, ha elveszett az emelt szintű érettségi vizsga vizsgabehívótok?

Az emelt szintű érettségi vizsgákat a területileg illetékes megyei/fővárosi kormányhivatal szervezi, így az emelt szintű vizsgák vizsgabeosztásra vonatkozó vizsgabehívókat is az illetékes kormányhivatal juttatja el a vizsgázóhoz.

A vizsgabehívó pótlásával kapcsolatban az érettségi jelentkezését fogadó intézmény városa szerint illetékes kormányhivatalhoz kell fordulni. A területileg illetékes kormányhivatalok listája elérhető az Oktatási hivatal oldalán.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.