szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha diplomásként szeretnétek továbbtanulni? Fontos, hogy az alapképzésben szerzett végzettség önmagában még nem feltétlenül elegendő ahhoz, hogy egy adott mesterképzésre bekerülhessetek.

Minden mesterszak képzési és kimeneti követelményében megtalálható, hogy a belépéshez milyen alapszakok fogadhatók el előzményként.

Fontos, hogy mesterképzésre csak az a jelentkező kerülhet be, aki oklevelet szerzett, az oklevéligazolás csak a felvételi eljárásban való részvételre jogosít fel. A beiratkozáshoz és a hallgatói jogviszonyhoz a megszerzett oklevél bemutatása is kell, nem elég az igazolás.

Aki olyan szakon szerez oklevelet, amely az adott mesterképzésen teljes kreditérték beszámításával elfogadható, az külön vizsgálat nélkül, az oklevelének és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok másolatával jelentkezhet. 

Mi történik ha az okleveletek nem teljes kreditértékkel számítható be?

Ha olyan oklevéllel rendelkeztek, amely nem teljes kreditértékkel számítható be, a mesterképzést meghirdető felsőoktatási intézmény kreditelismerési eljárásban vizsgálja meg, hogy az a korábban megszerzett kreditjeitekből mennyi szakterületi kredit ismerhető el.

Azt, hogy melyik szakra pontosan milyen követelményekkel lehet bekerülni, itt megnézhetitek.

A 2019-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Megismételte a minisztérium: a 2020-as felvételihez már kell nyelvvizsga

Megismételte az Emberi Erőforrások Minisztériuma: 2020-tól a felsőoktatásba felvétel alapfeltétele lesz a B2-es nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi.