Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a lista: ezekre az egyetemekre lesz a legnehezebb bekerülni idén

Lassan közeledik az érettségi szezon vége - persze a középszinten szóbelizők még pár napig izgulhatnak -, így valószínűleg már mindenki elkezdte számolgatni a felvételi pontjait. Ma megmutatjuk, melyik egyetemre jelentkeztek a legtöbben a 2017-es felvételin, hol lesz a legnagyobb a harc a hallgatói helyekért.

Ponthatárváró rendezvény néhány éve. Idén is sokan várják a július 26-át
Ponthatárváró rendezvény néhány éve. Idén is sokan várják a július 26-át
Forrás: Túry Gergely

A 2017-es felvételin is az Eötvös Loránd Tudományegyetem a legnépszerűbb intézmény, összesen 21499-en jelölték meg, a jelentkezők fele első helyre sorolta az intézmény valamelyik képzését.

hirdetés
hirdetés

A második helyre a Debreceni Egyetem került, ahova 15223-an jelentkeztek, első helyen 8615-en.

A Szegedi Tudományegyetemre közel 14 ezren szeretnének bekerülni, az intézményt a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem követi.

A top 10-es listára felkerült a Budapesti Corvinus Egyetem (9154 jelentkező), a Szent István Egyetem (8415 jelentkező), a Károli Gáspár Református Egyetem (8327 jelentkező) és az Óbudai Egyetem is (7914 jelentkező).

A 2017-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2017-ben

Nyilvánosságra hozták a 2017-es felvételi minimumponthatárait - a következő listában csak azokat az alap- és osztatlan szakokat találjátok meg, amelyeken a 280-as általános minimumponthatártól eltérő alsó limitet határoztak meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X