Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Most kell figyelni, ezekkel a jegyekkel sok pontot szerezhettek a 2017-es felvételin

1

Idén felvételiztek? Érdemes mindent beleadni a tanulásba, jó év végi jegyekkel ugyanis sok pontot szerezhettek az egyetemi-főiskolai felvételin. Mutatjuk, hogyan kalkulálhattok.

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

A magyar, a matematika, a történelem és az idegen nyelv mellett egy természettudományos tárgy eredményét is figyelembe veszik a felsőoktatási felvételin.

hirdetés
hirdetés

Az öt fő tárgyból szerzett (utolsó két év végi) érdemjegyeket kell összeadni, majd duplázni - így maximum 100 pontot szerezhetnek. Az eduline pontszámító kalkulátorát itt próbálhatjátok ki.

Természettudományos tárgy a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a természetismeret és természettudomány. Ha nem volt olyan természettudományos tárgyatok, amelyet legalább két évig tanultatok, két − legalább egy évig tanult − természettudományos tárgy év végi jegyeivel is számolhattok.

Plusz egy tipp: a felvételi tájékoztatóban az áll, hogy ha az adott tantárgyat az utolsó két félévben hivatalos fakultáción is tanultátok, a pontszámításkor azt az érdemjegyet kell figyelembe venni, amelyik a kedvezőbb.

A 2017-es felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

 

Így változnak a felvételi pontszámítási szabályai 2017-ben
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

jederlei

Mikor kerülnek nyilvánosságra a 2017-es felvételi ponthatárok?

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X