Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mit tanulhattok a három legnépszerűbb alapszakon?

Tavaly a jelentkezések száma alapján a legnépszerűbb szakok sorrendben a gazdálkodási és menedzsment, az óvodapedagógus és a mérnökinformatikus. Ezekre tavaly összesen több mint tízezren jelentkeztek első helyen. Megnéztük, mi vár azokra, akik a népszerű szakok egyikét választják, és felvételt is nyernek.

Gazdálkodási és menedzsment alapképzés

A felvi szakleírása szerint a szak gyakorlatorientált, ennek megfelelően a megszerzendő 180 kreditből 30-at intézményen kívüli gyakorlattal kell megszerezni. Ebből 10 kreditet tesz ki a szakdolgozat. A szakmai gyakorlat általában fél év.

hirdetés
hirdetés

A Budapesti Gazdasági Egyetemen olyan specializációk érhetők el a szakon, mint a statisztikus-elemző, a szolgáltatás menedzsment, a vállalkozásszervező és a Team Business.

Aki erre a szakra készül, nem árt jól kijönnie a matematikával, a statisztikával, az informatikával, a nemzetközi gazdaságtannal, a pénzügytannal, a gazdasági joggal, a marketinggel, számvitellel, és szaknyelvet is tanulni kell majd. Készüljetek, rémhírek alapján a számvitel kemény dió lesz sokak számára! Lazán kapcsolódnak, de el kell végezni a szociológia-, pszichológia- és filozófiakurzusokat is.

Óvodapedagógus alapképzés

A szak orientációját tekintve kiegyensúlyozott, az intézményen kívüli gyakorlattal mindössze 9 kreditet kell megszerezni, egy 8 hetes időszak alatt. A szak végére egy középfokú, komplex nyelvvizsgát kell tenni.

Az ELTE tantervi tájékoztatója szerint olyan főbb témakörökre oszthatók a tárgyak, mint a pszichológia, pedagógia, társadalomismeret, informatika, ének-zene, anyanyelvi- és irodalmi nevelés, környezeti nevelés, matematika, testnevelés és vizuális módszertan.

Mérnökinformatikus alapképzés

A szak kiegyensúlyozott gyakorlat és elmélet megoszlása szempontjából. A szakon alapképzésen is 210 kreditet kell összegyűjteni, a szakdolgozatra ebből 15 jár. A diploma kiadásának feltétele egy komplex középfokú nyelvvizsga,

A BME-n olyan tárgyakkal szembesülsz majd, mint a fizika, az analízis, a kódolástechnika, algoritmuselmélet, digitális technika, szoftvertechnológia. Leendő applikáció-fejlesztőknek jó hír, hogy van Mobil és webes szoftverek című tárgy, és szintén elég aktuálisnak tűnik az IT biztonság című kurzus is.

Az idei felvételivel kapcsolatos minden fontos infót megtalálsz ide kattintva.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X