Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt vannak a számok: ennyi hallgatót vehet fel a Corvinus 2016-ban

Már lehet jelentkezni a 2016-os felvételire: megnéztük, hányan kerülhetnek be a Budapesti Corvinus Egyetem alap-, osztatlan és mesterképzéseire, illetve felsőoktatási szakképzéseire.

Forrás: Stiller Ákos

A Budapesti Corvinus Egyetemre a 2016-os felvételin összesen 5343-an kerülhetnek be: 4013 főt vehetnek fel nappali, 1330 főt pedig esti, illetve levelező képzésre. Távoktatásban az intézmény nem indít szakot. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kapacitásszámait itt nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés

A kapacitásszám az állami ösztöndíjas és az önköltséges hallgatók összlétszáma: azon a 41 szakon kívül, amelyeken előzetes ponthatárt állapítottak meg, elvileg azok, akik elérik a minimumponthatárt, és beférnek a kapacitásba, állami ösztöndíjas helyet szerezhetnek.

Képzési terület

Nappali képzésre felvehető hallgatók száma

Esti, levelező képzésre felvehető hallgatók száma

agrár

153

0

gazdaságtudományok (angol nyelven)

352

43

gazdaságtudományok

2132

796

informatika

303

99

pedagógusképzés

100

202

társadalomtudomány (angol nyelven)

174

40

társadalomtudomány

799

150

Az egyes szakok minimális és maximális kapacitását a felvi.hu-n, az adott képzésnél nézhetitek meg, a mesterképzéseknél külön-külön az ösztöndíjas és az önköltséges képzésre is. A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X