szerző:
Eduline

A TED ED legfrissebb logikai fejtörőébe szaladtunk, amelyben egy régészcsapat küldetése során megpróbál kijutni egy omladozó templomból, de több bonyodalom is akad, amelyek megoldásához meg kell tornáztatni a logikai képességeinket.

A történet egyszerűnek tűnik, de a megoldást már nem annyira. Régészcsapatoddal egy ősi templom oltárán álló ereklyéhez értek, ám míg számodra kiderül, hogy a templom el van átkozva, két tanoncod véletlenül meglöki az oltárt, és megmérgeződnek egy furcsa gázzal. Közben az épület is elkezd összedőlni, menekülés közben egy kisebb csarnokba juttok, ahonnan négy lehetséges irány kínálkozik kifelé - sajnos a nyomaitok, amin bejutottatok elmosódtak.

Az út kifelé mindegyik vonalon 20-20 percet venne igénybe, így meg kell osztanod csapatodat, hogy megtaláljátok a kijáratot. Azonban az átokból kiderült, hogy a két megmérgeződött tanoncod - akikről nem tudni, hogy kiket ért a gáz - nem lesz képes igazat mondani, így nem fogják elárulni, ha megtalálnák a kijáratot. A menekülésre 1 órátok van, tehát pont elegendő a járatok felderítésére majd újra összegyűlni, hogy egy gyors tanácskozás után kijussatok.

Hogyan állítanád össze a csapatokat, hogy biztosan ki lehessen következtetni - számolva két tanoncod hazugságaival -, hogy megtaláljátok a kijáratot?