Közoktatás Eduline

Köztartozásokon csúszott el egy jó iskola

Elolvasom

Leszakadó, hiperaktív, deviáns, tanulási zavarral küszködő - számos szinonimája van annak, ha egy diák nem találja a helyét az iskolában. A "problémás" tanulók egyik menedékhelye volt a Külvárosi Tankör, amely anyagi okok miatt szeptemberben megszűnt. Az iskola idén lett volna húszéves.

Közoktatás Eduline

Segíthet a tanulásban a kék fény

Elolvasom

Segít a tanulásban és a koncentrálásban a világoskék fény - állítják holland tudósok. Egy ennek megfelelően megvilágított osztályban a tanulók a koncentrációs tesztekben 8,7 százalékkal jobb eredményeket értek el, mint három, normál teremben dolgozó kontrollcsoport - jelentették ki a Twente Egyetem tudósai szerdán.

Közoktatás Eduline

Olvasási problémák? Egyedül nem megy!

Elolvasom

Magyarországon a becslések szerint a diszlexiások aránya 10 és 30 százalék közé tehető, ami azt jelenti, hogy minden iskolai osztályban minimum három diák mindennapjait teszi nehezebbé. Ennek ellenére, a legtöbben fel sem ismerik sikertelenségük okát, értetlenül állnak kudarcaik előtt. A probléma nagy szakértője, Kazal Kolos segítségével most utánajártunk, hogyan ismerheted fel, kezelheted, vagy előzheted meg a tanulási zavart.