Lássuk, mennyire ismeritek az új helyesírási szabályokat. Nektek hibátlan lesz? Teszteljétek a tudásotokat a következő kvízzel.  Tovább »

Idegen szavak közül válogattunk nektek. Tíz különböző szót találtok ebben a kvízben, ezek jelentését kell megadnotok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Híres történelmi személyektől származó mondatok közül válogattunk nektek, ezek nagy többsége megtalálható a középiskolás történelemkönyvekben is.  Tovább »

Lássuk mennyit olvastok, felismeritek ezeket a híres regényeket az első mondatuk alapján? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mennyire vagytok jók nyelvtanból, tudjátok, hogy j vagy ly hiányzik a szavakból? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Ezzel a kvízzel begyakorolhatják a matematikai érettségi egyik feladattípusát. Különböző évek feladatsoraiból válogattunk.  Tovább »

Ezzel a kvízzel gyakorolhatjátok a tulajdonnevek, díjak helyesírását. Mi változik, ha ragozzuk ezeket?  Tovább »

Irodalom, történelem, de még biológia, földrajz és kémia témájú kérdésekkel is találkozhattok ebben a kvízben.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a magyar megyéket és a településeket. Nektek hibátlan lesz? Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek fel a filmek az utolsó mondataik alapján. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

József Attila verseit kell felismernetek, de nem egy versszak, hanem egyetlen sor alapján. Felismeritek a verseket a harmadik sorukról?  Tovább »

Nagy hangsúlyt fektettek a történelem órákon a forráshasználatra?  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a magyar nyelvben használt, de nem magyar eredetű szavakat. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Kíváncsiak vagytok, hogy egyes szavak hogyan néznek ki tájszóként?  Tovább »

Az emberi test témaköréből válogattunk nektek kérdéseket. Alapvető funkciókról, felépítésekről és működésekről van bennük szó. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X