Közoktatás Eduline

Jön a Lányok napja, vonzóvá tehetik a mérnöki pályát

Elolvasom

Újra megrendezik a Lányok napját, a kezdeményezés célja, hogy felhívja a középiskolás lányok figyelmét olyan szakmák és továbbtanulási lehetőségre, amelyekre általában nem gondolnak. Nyílt napon betekintést kaphatnak többek között a Google, az IBM vagy az Ericsson életébe, egy napot tölthetnek az ott dolgozókkal.

Felnőttképzés Eduline

Mi lesz, ha nem kerültök be az egyetemre? Ilyen végzettséget szerezhettek ingyen

Elolvasom

Olyan alapszakra jelentkeztetek, amelyen csak magas pontszámmal lehet ösztöndíjas helyet szerezni, az önköltséget pedig nem tudnátok fizetni? Akkor sem kell elkeserednetek, ha nem kerültök be: új sorozatunkban megnézzük, milyen hasonló OKJ-s képzéseket végezhettek el teljesen ingyen. Ötödik rész: építészet, faipar, környezetvédelem, mezőgazdaság.

Közoktatás Eduline

Hiánycikk a tesztmérnök

Elolvasom

Napjainkban a fejlesztett szoftverek, rendszerek komplexitása egyre inkább növekszik, s ezek megfelelő minőségét csak mély és széleskörű tudással rendelkező tesztelési szakemberek képesek hatékonyan biztosítani. Azonban a magyarországi IT munkaerőpiacon a szoftvertesztelőkből egyre súlyosodó hiány érzékelhető, erre reagálva indította el minősített tesztmérnök képzését az Alvicom is. Minderről Dr. Palugyai Sándort, a cég oktatásért felelős szakemberét kérdeztük, akitől azt is megtudhattuk, nem a rossz fejlesztőkből lesznek a tesztelők.

Közoktatás Eduline

Tudáshasznosítás: elmélet és gyakorlat egysége

Elolvasom

Megtartották a Tudományegyetemi Karok Kapcsolatok Napját: új irányokat jelöltek ki az oktatásban és a tanárképzésben, szélesednek a kapcsolatok a versenyszférával, átadták a Tudományegyetemi Karokért Díjat, és megalakult a Zeneművészeti Kar Támogatói Köre is.

Közoktatás Eduline

Mi kell az elhelyezkedéshez?

Elolvasom

Az alapképzést (BSc/BA) elvégző hallgatók döntéshelyzetbe kerülnek diplomájuk megszerzését követően: dolgozni menjenek, vagy mesterképzésre (MSc/MA)? Bár az álláshirdetések nagy részében gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek a munkaadók, a pályakezdők jövőjét az is nagyban segítheti, ha folytatják tanulmányaikat. Szakemberek szerint ugyanis, ha egy cégnek azonos tudású jelentkezők közül kell választania, a mesterképzést elvégző friss diplomások előnyt élvezhetnek.

Egyéb Eduline

Szakmai gyakorlat mérnökhallgatóknak

Elolvasom

Külföldi tanulmányutakat bemutató sorozatunk első részébe talán nem is választhattunk volna olyan szervezetet, mely régebb óta van jelen hazánkban, és pontosabb képet fest a magyar hallgatók külföldi képzési lehetőségeiről, mint az IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience).