Felsőoktatás MTI

Már nyáron létrejöhet az ország legnagyobb egyeteme

Elolvasom

Az ország legnagyobb felsőoktatási intézménye jöhet létre, ha a Debreceni Egyetembe (DE) integrálódik a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola; az egyesülést mindkét intézmény szenátusa nagy többséggel megszavazta, de a végső szót a fenntartó, az emberi erőforrások minisztere mondja ki - közölte Szilvássy Zoltán, a DE rektora kedden az MTI-vel.

Közoktatás Eduline

Szinkronizált tudás a felsőoktatás kapujában

Elolvasom

Kutatást készített a Károly Róbert Főiskola a 2008 szeptemberében felvételt nyert és beiratkozott hallgatói körében a felsőoktatási motivációjukról, illetve az intézménytől várt szolgáltatásokról. A felméréséből kiderült, hogy a hallgatók többsége elvárja az oktatók segítőkészségét, a naprakész ismeretek átadását, és azok izgalmas tálalását, illetve a tanulmányokhoz szükséges oktatási segédletek elérhetőségét.

Felsőoktatás Eduline

Energiaválság – oxigénhiány okozhat problémát már a közeljövőben

Elolvasom

200 milliárd forintból épülő szénerőmű a Mátrában, 380 milliárdból építendő gázerőmű Nyírtasson, többet és továbbtermelő atomerőmű Pakson.... Gázkrízis, gazdasági hanyatlás, klímaváltozás. Környezetünk racionális természeti képződmény. Csak a racionalitás vezetheti el az emberiséget az elengedhetetlenül szükséges megoldásokhoz. A Károly Róbert Főiskola egyedülállóan egy új kar létrehozását tervezi a témában.

Közoktatás Eduline

Minden nap nyílt nap a KRF-en

Elolvasom

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rendhagyó stratégiával tájékoztatja potenciális jelentkezőit az intézmény szolgáltatásairól. A felsőoktatási marketing klasszikus eszközeként meghonosult nyílt napokat átértelmezve, naponta szállít a környező középiskolákból diákokat, hogy egyenesen a mindennapos hallgatói életből kaphassanak ízelítőt a fiatalok. Emellett január 17-én és 24-én hagyományos nyílt napot is rendez az országos lefedettség érdekében.

Közoktatás Edupress

Puskin szobrot avattak a Károly Róbert Főiskolán

Elolvasom

Felavatták Alexandr Szergejevics Puskin szobrát a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán november 28-án. Az esemény az Orosz Nyelvű Írók Nemzetközi Szervezete által kezdeményezett nemzetközi projekt része, melynek célja az orosz kulturális örökség és az orosz nyelv népszerűsítése, tisztelgés az orosz nyelv és a kultúra előtt. A nemzetközi projektben a közeljövőben a világ különböző országaiban az eredeti szobor hű mását fogják felavatni. A szobrokat mindenütt elismert egyetemek, főiskolák, könyvtárak előtt helyezik el.