Közoktatás Eduline

Ha muszlim a gyerek, éhes maradhat a magyar iskolákban

Elolvasom

Franciaországban komoly vita folyik arról, hogy köteles-e az iskola külön ételt biztosítani azoknak a gyerekeknek, akik vallási okokból nem ehetnek bármit, miközben arról mindenhol egyetértés van, hogy az ételallergiások folytathassák a szükséges diétát. De mi a helyzet Magyarországon? Milyen ételt adnak egy lisztérzékeny gyereknek az iskolában, és mi van, ha valaki vallási okokból kér különleges ebédet? Bár törvény van, ennek sok helyen nem tudnak megfelelni.

Közoktatás MTI

Kik ebédelhetnek a menzákon ingyen 2016-tól?

Elolvasom

A kormány feltett szándéka, hogy 2016-tól az óvodában és a bölcsődében is minden gyermek ingyenesen étkezzen, a szülőknek csak egy bizonyos jövedelmi határ felett kellene minimális térítési díjat fizetniük - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken szerdán.

Közoktatás MTI

Januártól nem lehet sózni az ételeket a menzákon

Elolvasom

A túlzott só-, cukor- és zsírfogyasztás visszaszorítása a célja az új közétkeztetési rendszernek – mondta Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett BabaMama Expón.

Közoktatás Eduline

A nyolc legrosszabb menzakaja, amit mindenki utált

Elolvasom

Még mindig az orrunkban érezzük az iskolai menza szagát - tojáskrémes kenyér, műanyag bögrék, túllisztezett főzelékek. A nyolc legrosszabb menzakaja következik - ne fogjátok vissza magatokat, várjuk a további tippeket és gasztronómiai élményeket.

1 2 3