A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a köznevelési törvény tervezett módosítása több ponton súlyosan sérti a leghátrányosabb helyzetben lévő...  Tovább »

A szakgimnáziumokba jutottak be a legtöbben, de a leendő gimnazisták száma sem sokkal alacsonyabb.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Idén már nagyjából 5 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, a kormány tervei hatására ez a szám még drasztikusabban csökkenhet.  Tovább »

"A közoktatás az egy közszolgáltatás. Magyarországon szabad iskolaválasztás van, mindenkinek lehetősége van oda menni, ahova akar.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szakmaiatlan elképzelés, amely elveszi a szülőktől és a diákoktól a döntés jogát - így jellemezte a középiskolai keretszámok és a kötelező felvételi...  Tovább »

Hatalmas változás jön a közoktatásban 2019-től: kötelező lesz a középiskolai felvételi, és központilag "szabnák meg" a keretszámokat.  Tovább »

Mozgalmas hónap lesz az április is, sok határidő jár le: a középiskolába felvételizők megtudják, bejutottak-e a kiválasztott intézménybe, a...  Tovább »

Csütörtökön és pénteken módosíthatják a tanulók a középfokú felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján...  Tovább »

Március 10-én a középiskolák nyilvánosságra hozták a jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzékét, amely a diákok...  Tovább »

Gyerekek és szüleik idegeit őrlő harc folyik a jobb középiskolai helyekért.  Tovább »

Március 10-ig kell a középiskoláknak közzétenniük az ideiglenes felvételi jegyzéket.  Tovább »

Milyen határidőket kell fejben tartani márciusban?  Tovább »

Az Oktatási Hivatal feldolgozta az írásbeli eredményeket.  Tovább »

Fontos hetek jönnek a középiskolai felvételin: néhány nap múlva nyilvánosságra hozzák a középiskolák ideiglenes felvételi jegyzékét, március közepén...  Tovább »

Több középiskolai hely van - különösen a négyosztályos iskolákban -, mint ahány jelentkező - emelte ki az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X