Felsőoktatás Eduline

Az egekig dicsérték Mocsai Lajost az ünnepségen

Elolvasom

Bár nincs PhD-fokozata, sem a Debreceni Egyetem tanáraihoz mérhető tudományos munkássága, mégis díszdoktorrá avatása alkalmából olyan köszöntést kapott a tanévnyitón Mocsai Lajos, amit egy világhírű akadémikus is megirigyelhetne – írta a Népszabadság.

Felsőoktatás Eduline

Botrány a Debreceni Egyetemen: ezért akadtak ki a professzorok

Elolvasom

Felháborodást keltett a Debreceni Egyetem (DE) tekintélyes tudományos munkássággal bíró tudósai, professzorai és tanszékvezetői körében, hogy az intézményben tiszteletbeli doktorrá kívánják avatni Mocsai Lajost, akit tavaly vitatott körülmények között neveztek ki a Testnevelési Egyetem rektorává – írta a Népszabadság.

Felsőoktatás MTI

Magyar díszdoktorokat avattak Kijevben

Elolvasom

A Kijevi Nemzeti Nyelvészeti Egyetem díszdoktorrá avatta Mezey Barna professzort, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) rektorát és Pákh Imre munkácsi születésű, az Egyesült Államokban élő üzletembert, a magyar nyelvoktatás szponzorát - tájékoztatta szerdán az MTI-t a kijevi magyar nagykövetség.

Felsőoktatás Eduline

Négy híresség, aki tanulás és vizsgák nélkül szerzett doktori címet

Elolvasom

A Muse tagjai soha nem jártak egyetemre, 2008-ban mégis doktori címet kaptak a University of Plymouth rektorától. Oprah Winfrey két diplomát is szerzett: az elsőt több évtizede a Tennesse State Universityn, több év tanulás után, a másodikat pedig alig egy hete vehette át a bloemfonteini University of the Free State-en, munkásságáért cserébe. Díszdiplomás hírességek.