Közoktatás MTI

Az államtitkár nem aggódik a tankönyvek miatt

Elolvasom

Kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz a tankönyvellátás az új struktúrában - erről Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Közoktatás MTI

A diákok tanulását segíti az új portál

Elolvasom

Szeptemberben egy olyan fejlesztési program indul, amely egy ingyenesen elérhető portál révén segíti a tanítást és a tanulást - erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Debrecenben, a Kölcsey Központban.

Közoktatás Eduline

Czunyiné: Már tanulmányozzák a kilencéves iskolát

Elolvasom

Mindenképpen foglalkozni kell azzal, hogy a pedagógusok hogyan érzik magukat az iskolákban, a helyzet javítása érdekében nagyon komoly egyeztetés folyik jelenleg a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban a köznevelésért felelős államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit.

Közoktatás MTI

Új elnököt neveztek ki a Klik élére

Elolvasom

Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) eddigi megbízott elnöke pénteken átvette hivatalos elnöki kinevezését az emberi erőforrások miniszterétől - közölte a köznevelési államtitkárság.

Közoktatás MTI

Az Országos Diákparlamenttel egyeztetne az államtitkár

Elolvasom

Az Országos Diákparlament szekciói által delegált szerkesztőbizottság 42 pontos ajánlást fogalmazott meg hétvégi, székesfehérvári ülésén, a dokumentumot vasárnap személyesen nyújtották át a köznevelésért felelős államtitkárnak. Czunyiné Bertalan Judit a felvetett kérdésekről egyeztetésre hívta a diákparlament képviselőit.

Közoktatás MTI

Még az idén átalakíthatják a Klebelsberg-központot

Elolvasom

Elkészült a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításának terve, amely törvényjavaslat formájában még az év vége előtt a kormány elé kerül, de jó esetben akár a parlament is elfogadhatja idén a változtatásokat - mondta a köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Közoktatás MTI

Ma tartják a nemzeti tanévnyitót Budapesten

Elolvasom

Ma tartják a nemzeti tanévnyitót a főváros XI. kerületében, az Ádám Jenő Általános Iskolában. Az ünnepségen beszédet mond Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár.

Közoktatás MTI

Köznevelési államtitkár: végre helyén kezelik a tanárok munkáját

Elolvasom

Az iskolarendszer átalakításának, átszervezésének az volt a célja, hogy Magyarországon minden gyermek a képességeihez mérten tudjon a köznevelési rendszerben képesítést szerezni - mondta a köznevelési államtitkár szerdán a Miskolci Egyetemen tartott szakmai tanévnyitón. Czunyiné Bertalan Judit szerint a pedagógus-életpályamodell olyan egzisztenciális elismerést ad, amely hosszú idő után helyén kezeli a tanárok elvégzett munkáját.

1 2 3 4