Felsőoktatás Eduline

"Vagy a pénzt, vagy az önállóságunkat veszik el"

Elolvasom

Nem adja a nevét az intézmény feldarabolásához a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, de abban egyetért az oktatási államtitkársággal, hogy változtatásokra van szükség. Mészáros Tamás és hat másik egyetem vezetője kedd délután egyeztetett Hoffmann Rózsával, aki az intézménybezárás tervét tagadta, de azt egyértelművé tette, hogy az érintett intézményekben nagy átalakításokat terveznek. A corvinusos hallgatók szerint nem a erős budapesti egyetemeket kellene bedarálni azért, hogy "máshova jusson pénz és energia".

Felsőoktatás Eduline

Újabb egyeztetésekre számít a Corvinus rektora

Elolvasom

További egyeztetések várhatóak a felsőoktatás átalakításáról – tájékoztatta Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora az egyetem hallgatóit a Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárral kedden folytatott megbeszélésről, amelyen több oktatási intézmény vezetőjének társaságában vett részt.

Felsőoktatás Eduline

Megint kihagyták az egyeztetésből a Corvinus rektorát

Elolvasom

Rendkívüli meghallgatást kért Réthelyi Miklós tárcavezetőtől a Budapesti Corvinus Egyetem rektora az intézmény megszüntetéséről szóló hírek miatt. Mészáros Tamás az eduline-nak azt mondta, még mindig nem kapott hivatalos tájékoztatást a kormány terveiről, és arra a csütörtöki felsőoktatási egyeztetésre sem hívták meg, amelyen – Hoffmann Rózsa reggeli nyilatkozata szerint – az államtitkár mellett négy rektor vett részt. A hallgatók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Felsőoktatás Eduline

Senki nem érti, miért épp a Corvinust szüntetné meg a kormány

Elolvasom

Az eduline információi szerint igazak azok a sajtóhírek, melyek szerint a kormány a Budapesti Corvinus Egyetem – és több más vidéki, valamint fővárosi intézmény – megszüntetését tervezi. Az egyetem karait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az ELTE, a BME és a Szent István Egyetem kapná meg, az oktatási államtitkárság tagad.