Több ezer diáknak kerül új tantárgy az órarendjébe a 2017/2018-as tanévtől - emlékezteti a szülőket és tanárokat az oktatási államtitkárság...  Tovább »

Már a Vaterán és a Jófogáson is tanárokra vadásznak az iskolák, új tantárgyat vezethetnek be az általános iskolákban, változásokkal indul a...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Önálló kötelező tantárgyként is megjelenhetne a pénzügyi ismeretek oktatása az iskolákban – javasolja a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) most...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tanárok többsége nem volt felkészülve a komplex természettudomány oktatására - írja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) felmérése alapján...  Tovább »

Tantárgyi keretek között 2016 őszétől minden diák tanulhasson magasabb szintű pénzügyi, gazdasági ismereteket - ezt a kormányzati törekvést...  Tovább »

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt szeretné elérni, hogy hosszabb távon a tanterv szerves részévé váljon az alapvető pénzügyi ismeretek...  Tovább »

Szeptembertől már lovagolni is tanulhatnak az általános iskolások - legalábbis a Vidékfejlesztési Minisztérium azt ígéri, hogy az eddiginél jóval...  Tovább »

Tényleg lesz lovasoktatás az általános iskolákban? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Tananyag lett a lekvárfőzés és a savanyúságkészítés néhány somogyi iskolában, a foglalkozásokat a helyi tantervbe is...  Tovább »

Az Új Nemzedék Plusz Program szeptemberi indulása előtt Zánkán vehettek részt középiskolások életpálya-építési...  Tovább »

A horvátok leginkább az illemtan és a háztartástan tanítását hiányolják az iskolákból egy felmérés szerint.  Tovább »

Az Országgyűlés pénteken elfogadta a családok védelméről szóló törvényt, amely szerint Magyarország mindenkori...  Tovább »

A legtöbb szülő titkokban retteg attól, hogy egyetemista gyereke behatóbban is megismeri New York éjszakai életét.  Tovább »

A középiskolai oktatásban mindenképpen meg kell jelennie a felelős párkapcsolatról és a családi életről szóló...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X