Debrecenben a hatodik életévüket betöltött gyerekek harmada tölt egy extra évet az óvodában iskolakezdés előtt.  Tovább »

„Ez az egész terv, így ahogy van, elvetendő, a magyar óvodai nevelés jelentőségének, szakmaiságának eltörlését jelenti” – írja a Magyar Pedagógiai...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Kétezer állami, önkormányzati, egyházi, illetve határon túli óvoda újul meg vagy épül fel Magyarországon és a Kárpát-medencében 2020-ig - mondta az...  Tovább »

A nulladik évfolyam bevezetése nem csak figyelmen kívül hagyja a kisgyermekek érdekeit, de még az óvodák és óvodapedagógusok munkáját is...  Tovább »

hirdetés

Egyre több kerületben toldják meg az önkormányzatok az óvodapedagógusok bérét – van, ahol bruttó 45 ezer, máshol 26-41 ezer forintos...  Tovább »

Robot segíti az óvónők munkáját Kínában már mintegy 600 óvodában: a 60 centiméter magas, kerek fejű és érintőképernyővel ellátott oktatási...  Tovább »

Jelenleg 48 ezer bölcsődei hely van az országban, ezt szeretnék a következő években 60 ezerre emelni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának...  Tovább »

Az óvodával összevont bölcsőde felszámolására nem csak pénz, szakemberi gárda sincsen.  Tovább »

Szeptembertől kellene bevezetni a nemzeti nevelési programot az óvodákban, pedig a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a nemzeti identitás...  Tovább »

Magyar népmesék, versek és mondókák, hagyományőrző népi játékok, dalok megismerése - ha eddig valamelyik óvodában nem ez lett volna a program...  Tovább »

Kásler Miklós erőforrás-miniszternek címzett levél jelent meg a petíciók létrehozására szoolgáló oldalon, a peticiok.com-on.  Tovább »

Előre egyeztetés, megbeszélés nélkül módosítottak az Óvodai nevelés országos alapprogramján: szeptembertől már a nemzeti identitástudat erősítése is...  Tovább »

A Somogy megyei Mikén egy óvónő jut három település gyermekeire, emiatt még csak szabadságra sem tud menni az ottani óvodapedagógus.  Tovább »

Nem lehet megakadályozni, hogy gyerekek megharapják egymást - mondta a Hír TV-nek annak az újbudai óvodának a helyettes vezetője, amelyben egy...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X