Érettségi-felvételi Eduline

Tudsz annyit, mint egy 18 éves gimnazista?

Elolvasom

Elindult a véghajrá: egy hét múlva kezdődik a 2013-as tavaszi érettségi. Ha eddig nem tettétek volna próbára tudásotokat, itt idő: összegyűjtöttük a tavalyi feladatsorokat és megoldásokat közép- és emelt szinten. Menne, ha ma lenne a vizsga?

Érettségi-felvételi Eduline

Elkezdődött a matekérettségi: feladatlapok és megoldások déltől itt

Elolvasom

Másodfokú egyenletek, szögfüggvények, számtai- és mértani sorozatok, koordináta geometria, halmazok. Ezek a témakörök a mindenkori matekérettségik „slágertémái”, senki nem téved nagyot akkor, ha ezeket a feladat típusokat az idei tesztlapokon is valószínűsíti. Illetve az is igaz lehet, hogyha „csak” ezekből jól felkészült valaki, akkor jó eredménnyel zárhatja majd ezt a sokak által legnehezebbnek tartott kört is.

Érettségi-felvételi Eduline

Itt vannak az érettségi feladatsorok és a megoldások

Elolvasom

Nehezebb volt az idei magyarérettségi a tavalyinál - állítja az általunk megkérdezett irodalomtanár. A szövegalkotás első feladata okozta igazán a meglepetést, ez az eddigieknél nagyobb háttértudást igényelt, az összehasonlító elemzést pedig idén is nagyon kevesen választották. A feladatsorokat és a tanár által javasolt, nem hivatalos megoldásokat most itt elolvashatjátok.

1 2