szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az 52 éves, ötgyermekes anya, Marisa O’Hara nem adta fel az álmát és beiratkozott az egyetemre. Sőt a "teljes élmény" érdekében még kollégiumba is költözött.

Az ötgyermekes Marisa O’Hara úgy döntött, hogy beiratkozik az Aberystwyth-i Egyetemre, hogy történelmet tanulhasson. A nő azonban nemcsak a szabadidejében szeretne az egyetemmel foglalkozni, hanem szeretné a diákévek minden pillanatát megélni, ezért kollégiumba is költözött - szúrta ki a 24.hu.

O'Hara bár idősebb a kolis társainál, mégis könnyen beilleszkedett. Jól kijön a többiekkel és felkarolták őt. Azt azonban megígérte, hogy mosni senkire nem fog, de tanácsokat szívesen ad bárkinek.

A nő egyébként nagyjából egy órányira lakik az egyetemtől, ezért először nem is akart koliba költözni, de a felvételi elbeszélgetésen felmerült, hogy talán mégiscsak jobb ötlet lenne számára. A koronavírus miatt aztán sokáig kérdéses volt, de augusztusban úgy döntött, hogy elköltözik a kollégiumba.

O'Hara-nak nem ez az első diplomája: 2001 és 2005 között már csinált egy alapképzést a Worcesteri Egyetemen, amikor a gyerekei iskolába vagy óvodába jártak. Most viszont szeretne tényleg csak az egyetemre koncentrál és minden lehetőségét kihasználni.

Tegnap este a többiekkel megittunk több csésze teát, fish and chipset, cukorkát, sütit és csipszet ettünk. Covidosan keményet buliztunk - mondta.

De nem ő az egyetlen, aki kitart az álmai mellett. Korábban már írtunk róla, hogy egy olaszországi férfi 96 évesen szerzett diplomát. Giuseppe Paternòt korábban mindig megakadályozta valami abban, hogy beteljesítse gyerekkori álmát és diplomát szerezzen. Azt azonban már nem hagyta, hogy az életkora vagy éppen a koronavírus-járvány az újtába álljon.

96 évesen szerzett diplomát egy szicíliai férfi

Soha nincs késő megvalósítani a gyerekkori álmainkat - ezt bizonyította be egy 96 éves férfi is Olaszországban, aki egész életében arról ábrándozott, hogy egyszer diplomája lesz. Múlt pénteken az évfolyamának legjobb eredményével, kitüntetéssel szerezte meg a BA fokozatú filozófiadiplomáját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!