szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan döntenek úgy, hogy a nyári szünetben dolgoznának valamit egy kis extra pénzért. De hol találtok megbízható állást? Íme néhány lehetőség a nyári munkakereséshez.

Diákként nehéz jó munkát találni, de szerencsére nyáron egy kicsit könnyebb dolgotok van, ugyanis ilyenkor nem kell azon aggódnotok, hogy az órarendetek összecsúszik-e a munkaidőtökkel vagy ugyanez fordítva.

Az egyik legmegbízhatóbb munkaforrás - főleg ha még nappali tagozaton tanultok -, ha diákszövetkezeteken keresztül vállaltok munkát. Viszont figyeljetek arra, hogy a szövetkezet rendelkezzen DiákÉSZ tagsággal, mivel ők biztosan betartanak minden szabályt. Persze tudtok önállóan is keresgélni, például a profession.hu-n, ahol van külön rész a diákmunkát keresőknek. Ráadásul itt az önéletrajzotok elkészítéséhez is segítséget kaphattok - sok sablon közül tudtok válogatni, és összerakhatjátok a saját példányotokat.

Korábban már írtunk nektek a Csakdiák appról is, ami kifejezetten egy diákmunkára szakosodott alkalmazás. Az appon belül be tudjátok állítani, hogy hol és milyen típusú munkát kerestek, és cégek, illetve az iskolaszövetkezetek hirdetései között tudtok böngészni. Ha pedig megtaláljátok a nektek tetsző állást, akkor azonnal tudtok jelentkezni rá az appon keresztül.

Fontos viszont, hogy legyetek körültekintők, amikor dolgozni kezdtek. Itt írtunk róla, hogy mire kell figyelnetek, ha szerződést szeretnétek kötni, illetve itt nézhetitek meg, mi mindenre kell odafigyelnetek, ha dolgoznátok a nyári szünetben.

Egyre nagyobb a harc a diákmunkákért, mert a járvány miatt kevesebb a lehetőség

Megugrott a munkalehetőségek iránti kereslet júniusban a diákok körében - írta a Világgazdaság pénteki számában.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!