szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyit lehet keresni szociológusként, szociálpedagógusként? A diplomás-pályakövetési kutatásból kiderül a társadalomtudományi terület pályakezdőinek fizetése.

Azok a diplomások, akik valamelyik társadalomtudományi képzésen végeztek, átlagosan havi bruttó 294 292 forintot keresnek - derül ki a nemrégiben megjelent 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeiből. A következő ábrán azonban jól látszik, nem mindegy melyik egyetemről érkező pályakezdőről van szó.

©

A kutatás szerint a társadalomtudomány szerint a legjobban a Semmelweis Egyetem diplomásai keresnek. Kiemelkednek továbbá a Milton Friedman Egyetem, és az International Business School diplomás pályakezdői, havonta több, mint 350 ezer forintot keresnek. Nem sokkal ezután következnek sorrendben a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem diplomásai, a fennmaradó többség pedig 250-300 ezer forintnyi havi bevétellel számol.

Az adatok a végzés után 1,5–3,5 évvel (vagyis 2017 decemberében) elért, 2014-ben és 2016-ban diplomázottak jövedelmére vonatkoznak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Ezen a területen a BME-s diplomások keresnek a legtöbbet

Mennyi a havi fizetése azoknak a diplomásoknak, akik matematika-, biológia-, vagy éppen földrajzszakon végeztek? Itt vannak a természettudományi terület fizetési adatai.

Suli mellett dolgoznál? A Jobline megoldja!

Egészítsd ki zsebpénzed, válogass a legjobb diákmunkák közül a jobline.hu oldalon! Jelentkezz még ma!