szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyári munkát vállaltok? Érdemes tisztában lenni a legalapvetőbb szabályokkal, lehetőségekkel és kötelezettségekkel.

Válasszatok megbízható iskolaszövetkezetet: a DIÁKÉSZ oldalán szereplők betartják a szabályokat - olvasható a Prohuman közleményében.

A regisztráció során minden - munkához szükséges - dokumentum kitöltése fontos, ezekből kérjetek másolatot, és tájékozódjatok, hogy mekkora összegű tagsági díjat vonnak le a fizetésetekből.

Nem vagytok jogosultak fizetett szabadságra, táppénzre vagy fizetett betegállományra, fizetett ünnepre csak akkor, ha dolgoztok azon a napon.

Csak olyan munkát vállaljatok el, amit biztosan el tudtok végezni és van rá elegendő időtök.

Vendéglátás, idegenforgalom, kereskedelem: ezeken a területeken sok diák találhat munkát

1200-1300 forintos átlagos órabérért dolgozhatnak a diákok - mondta az M1-nek az egyik iskolaszövetkezet vezetője.

Legyetek pontosak, munkára képes állapotban jelenjetek meg a munkahelyeteken. Ha mégis közbejönne valami, jelezzétek a kapcsolattartónak.

Vezessétek pontosan az iskolaszövetkezettől kapott jelenléti ívet, mert ez lesz a bérelszámolásotok alapja, és időben juttassátok el az iskolaszövetkezetnek.

A béreteket a szerződésben szereplő időpontig kell megkapnotok. Ha nem érkezik meg az összeg, jelezzétek a kapcsolattartótoknak.

Jogszabálysértés esetén jogorvoslatért fordulhattok az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőséghez, a munkaügyi bírósághoz.

Az iskolaszövetkezet-tagsági jogviszonyotok megszűnik, amikor a diákstátuszotok lejár. A tagságotok újabb, érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással meghosszabbítható.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Suli mellett dolgoznál? A Jobline megoldja!

Egészítsd ki zsebpénzed, válogass a legjobb diákmunkák közül a jobline.hu oldalon! Jelentkezz még ma!