szerző:
Eduline

Az Educatio kiállítás olyan a felsőoktatásba készülők számára, mint egy celeb. Mindenki ismeri, legalábbis, ami a fő profilját illeti: képbe kerülni a felsőoktatási kínálattal. Az alap, hogy kimentek, és végignézitek a hazai egyetemek standjait, aztán a külföldi továbbtanulásra ösztönző standokat. Már ez sem egy kis túra, de érdemes a többi kiállítóra és az előadásokra is időt szánni. Mit nem érdemes kihagyni? Soroljuk.

1. Próbanyelvvizsgák

Továbbtanulásotok szempontjából nem kis jelentősége van a nyelvtudásnak, a január elsejétől immár ingyenes nyelvvizsgának. Érdemes körülnézni a nyelvvizsgaközpontok standjainál, a legnagyobb nyelvvizsgaközpontok ugyanis jelen lesznek az Educatio kiállításon - ha még nem döntöttétek el, hol teszitek le az írásbeli és/vagy a szóbeli vizsgát, így rengeteg időt spórolhattok meg, hiszen egy helyen megszerezhettek minden fontos infót a különböző vizsgákról.

©

Sőt rögtön ki is próbálhatjátok, hogyan álltok a felkészüléssel, például az Euroexam ingyenes írásbeli és szóbeli próbavizsgáival. Az eredményeteket azonnal megtudjátok, és azonnali visszajelzést, felkészülési tippeket is kaptok a profi vizsgáztatóktól. A kiállításon gyorsan utánanézhettek, hogy melyik vizsgához milyen felkészülési anyagokat biztosítanak, vannak-e például ingyenesen letölthető tesztek, vagy éppen otthonról is végezhető e-learning tanfolyam.

2. Előadások

Készüljetek fel arra, hogy az Educatio fárasztó program: sokat fogtok gyalogolni, sok élményben lesz részetek, sok kérdést fogtok feltenni és sok választ fogtok kapni. Két egyetemi stand meglátogatása között érdemes meghallgatni egy-egy előadást - így szusszanhattok egyet, és fontos infókat szerezhettek. Minden nap tizennégy-tizenöt előadás közül válogathattok - lesz előadás a felvételi szabályairól, az e-felvételiről, a diákhitelről, különböző felsőoktatási intézményekről, a duális képzésekről, a gyakornoki programokról, a külföldi ösztöndíjakról, például az Erasmusról, a diákmunkákról.

3. Külföldi továbbtanulás

Külföldön tanulnátok tovább? Nem vagytok egyedül, manapság évente tízezernél is többen döntenek úgy, hogy felsőoktatási tanulmányaikat brit, holland, dán, német vagy más külföldi ország egyetemén folytatják. Nem véletlen, hogy a Educatio kiállításon is több külföldi egyetemnek lesz standja - például svájci, írországi, kínai, dániai és brit felsőoktatási intézményeknek.

Emellett olyan standokat is találtok, ahol ösztöndíjlehetőségekkel ismertetnek meg titeket vagy segítenek abban, hogyan érdemes elindulni egy külföldi felvételi felé. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen korán kezditek a felkészülést, ahogy az sem, hogy kiktől milyen segítséget kaptok ehhez.

Ha például csak sejtitek, hogy mi az a Personal Statement vagy Statement of Purpose, itt többet is megtudhattok. Segítséget kaphattok például az Euroexam go2uni programjának képviselőjétől, akivel egy 20 perces speed mentoring keretében átbeszélhetitek a céljaitokat, terveiteket, a legfontosabb határidőket.

Felvételizők, figyelem! Így készüljetek fel az Educatio kiállításra

Egy hét múlva kezdődik az Educatio kiállítás, amelyre valószínűleg az idén is több tízezer felvételi előtt álló diák megy majd el. Ma megmutatjuk, hogyan hozhatjátok ki a maximumot abból a néhány órából, amit a standok között fogtok tölteni. Hogy miért kell felkészülni az Educatio kiállításra?