szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem kell nyelvzseninek lenni ahhoz, hogy sok nyelven beszéljetek vagy értsetek. Elég egy kis kíváncsiság, egy kis idő és már ki is próbálhatjátok a legtöbb nyelv alapjait. Ha ilyen terveitek vannak, akkor a következő appokat mindenképp próbáljátok ki - 2020 legjobb alkalmazásai nyelvtanulóknak.

Ezeknek az alkalmazásoknak még mindig az a nagy előnye, hogy egy új nyelv megismeréséhez, nem kell komoly pénzeteket kifizetnetek, hogy megtudjátok, tetszik-e egyáltalán és ha letöltitek őket, mindig kéznél vannak. Ismerős a szlogen: akár néhány perc sorban állas vagy negyedóra a buszon is elég arra, hogy befejezzetek egy leckét - lássuk mink voltak 2020 legjobb appjai a Life Wire szerint.

Duolingo

Nem meglepetés, hogy az app szerepel a 2020-as toplistában is. Világszerte rengetegen használják, kezdő és haladó szinten is. Persze a legtöbbet azoknak segíthet, akik a nulláról kezdenének el egy teljesen új nyelvnek.

Rengeteg nyelven tanulhattok szavakat és kifejezéseket, például a spanyol, angol, francia, olasz, német, ír, holland, orosz, kínai és még sok más nyelvet.

Az appot itt éritek el Androidos eszközre, itt pedig iOS-re. Ha többet olvasnátok arról, hogyan működik, itt írtunk róla részletesen.

Memrise

A Memrise is egy sokat emlegetett nyelvtanulós app - ingyenesen letölthető és hasonlóan a Duolingohoz rengeteg nyelven elérhető.

©

Az app különlegessége, hogy úgy tanít szavak, hogy olyan mondatokba helyezi azokat, amelyek hasonló hangzású szavakat tartalmaznak az általatok választott közvetítőnyelven, ezzel segítve azoknak a tanulást, akik jobban emlékeznek a szavakra, ha hallanak valami hasonlót. Erről az appról is írtunk már korábban.

Ha kipróbálnátok, az appot itt éritek el Androidos eszközre, itt pedig iOS-re.

Busuu

©

A busuu is egy könnyen használható alkalmazás, csak ki kell választani nyelvet, amin tanulnátok, és be kell állítani, milyen szinten induljon a kurzuson - kezdő, alapfokú, középhaladó vagy felsőfokú szinten, esetleg csak utazáshoz használnátok. Az alkalmazás német, spanyol, portugál, francia, angol, olasz, orosz, lengyel, török, japán, kínai, lengyel nyelven érhető el.

Ha kipróbálnátok, az appot itt éritek el Androidos eszközre, itt pedig iOS-re.

AccellaStudy

Az AccellaStudy egy újabb mobilalkalmazás, amely rendkívül egyszerűen használható és támogatja az offline tanulást is.

Ez az alkalmazás különböző tanulási módszereket foglal magába, mint például memóriakártyák, kvízek, ismétlésen alapuló feladatok és sok más játékos dolog. Lehetővé teszi, hogy a saját tudásotokat bővíthessétek, ezért eldönthetitek, hogy milyen feladatokra koncentráltok.

Angol, spanyol, francia, német, olasz, holland, görög, héber, arab japán, kínai (mandarin), koreai, lengyel, portugál (brazil), román, orosz, ukrán vagy akár török szavakat is tanulhattok. Itt tölthetitek le iOS-re.

Rosetta Stone

A Rosetta Stone egy komoly nyelvoktató oldal, de ingyenes alkalmazást is kínálnak, amellyel kifejezetten az utazóknak segítenek az alapvető fogalmak és kifejezések bemutatásával.

Az alkalmazásban több tucat képet csatolnak a mondatokhoz, így könnyebb a memorizálás, a kiejtés gyakorlása miatt az adott kifejezéseket hallás után meg kell ismételni.

Milyen nyelven tanulhattok?

Spanyol (latin-amerikai és európai), angol (amerikai és brit), francia, japán, olasz, német, kínai, portugál, orosz, arab, koreai, holland, görög, héber, hindi, ír, lengyel, svéd, török, valamint vietnami fogalmakat és kifejezéseket is tanulhattok ezzel az appal.

Ha kipróbálnátok, az appot itt éritek el Androidos eszközre, itt pedig iOS-re.

Ha ingyenes forítót kerestek, akkor itt nézhetitek meg a 2020-as topplistát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!