szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már számtalanszor írtunk róla, hogy április 10-én megjelent a nyelvvizsgamentes diploma kiadására vonatkozó rendelet. De pontosan kik és meddig élhetnek a kedvezményes diplomaszerzés lehetőségével? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Abban az esetben, ha eddig még nem szereztétek meg a diplomátokat, csak a mostani félévben vagy a következőkben fogjátok, sajnos rátok nem vonatkozik a könnyítés. A nyelvvizsgamentességgel ugyanis azok a hallgatók élhetnek, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tettek.

Ha viszont augusztus végéig sikeresen zártátok a felsőoktatási tanulmányaitokat, akkor jó, ha tudjátok, az nem számít, hogy egyetemen vagy főiskolán szereztétek a végzettséget, ettől függetlenül kézhez kaphatjátok az okleveleteket. Továbbá nem számít az sem, hogy két éve vagy tizenkét éve szereztétek meg ezt a végzettséget, amennyiben valamikor nyelvvizsgahiány miatt nem kaptátok meg a diplomátokat, ez most megváltozik.

Szintén jó hír, hogy a kedvezmény az alap-, mester- és osztatlan képzések mellett a felsőoktatási szakképzésen tanulókra is vonatkozik. Illetve a hiányzó nyelvvizsgák száma sem számít. Azaz a nyelvvizsga nélküli diplomaszerzés lehetőségével akkor is élhettek, ha egy adott szak elvégzéséhez egyébként több nyelvvizsgát is előír a felsőoktatási jogszabály.

Eddig 102 ezer diplomát küldtek ki az egyetemek a nyelvvizsgamentesség miatt

Szeptember végéig több mint százezer egykori és jelenlegi hallgató kapta kézhez nyelvvizsga nélkül oklevelét a felsőoktatási intézményektől - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!