szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyelvvizsgáztatok, de nem értetek egyet az értékeléssel? Mit tehettek ilyenkor? Mutatjuk, hova nyújthattok be felülvizsgálati kérelmet, illetve hány napon belül bírálják ezt el.

Ha úgy gondoljátok, nem jól értékelték az írásbeli vagy szóbeli nyelvvizsgátokat, számolási hibát találtatok, vagy a nyelvvizsgaközpont megsértett valamilyen jogszabályt (például nem az előzetes tájékoztatás szerint zajlott a vizsga), az eredmény közlésétől számított 15 napon belül ingyenesen nyújthattok be felülvizsgálati kérelmet a központ vezetőjének.

A fellebbezést első fokon a vizsgaközpont vezetője a benyújtástól számított 15 napon belül köteles elbírálni. Ha sikeresenek ítéli a vizsgátokat, ekkor a döntéstől számított 15, azaz a vizsgától számított 75 napon belül megkapjátok a bizonyítványotokat. Amennyiben ezzel a döntéssel sem értetek egyet, másodfokon - a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület elnökével egyetértésben - a fellebbezést az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ vezetője bírálja el - szintén a benyújtástól számított 15 napon belül. Ha sikeresnek találják a vizsgátokat, további 15 napon belül, azaz a vizsgától számított 90 napon belül kapkájátok meg a vizsgabizonyatványotokat.

Fontos azonban tudnotok, hogy ha nem jogszabálysértés miatt kéritek a felülvizsgálatot, hanem újraértékelést szeretnétek, azért már fizetnetek kell. Ezeknek az összegéről a vizsgaközpont oldalán tudtok tájékozódni.

Nemzetközi vagy Magyarországon akkreditált nyelvvizsgát tennétek továbbtanulás vagy munka miatt? Itt megnézhetitek azoknak a nyelvvizsgáknak a listáját, amiket elfogadnak a felvételihez. Arról pedig, hogy mennyit kell félretennetek a fővárosban és vidéken egy-egy magánórára, ha tanárral készülnétek a nyelvvizsgára, itt írtunk részletesebben.

Újabb nyelvtanulási lehetőséget ajánlunk: ezzel az oldallal fejleszthetitek az angol szókincseteket

Angolul tanulnátok, de már unjátok, hogy mindig a tankönyvek felett görnyedtek? Most mutatunk egy oldalt, amivel érdekes híreken keresztül fejleszthetitek az olvasott és hallott szövegértéseteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!