szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jelentős kiadásokkal kell számolnotok, ha magántanár segítségével szeretnétek felkészülni a nyelvvizsgátokra. De mennyit kell félretennetek óránként a fővárosban illetve vidéken? Utánajártunk.

Budapesten a 45 perces magán nyelvórák ára 3-4 ezer forintnál kezdődik, a 60 perces órákért pedig általában 6-7 ezer forintot kell fizetni, de ez elérheti akár a 10 ezer forintos összeget is. A szemfülesebbek azonban olyan tanárokat is találnak, akik 45 percért 2500 forint körüli összegeket kérnek el. Viszont nem érdemes egyből a legolcsóbb ajánlatba beleugrani, ugyanis az órák ára sok esetben arányos a tanár képesítésével és szakmai tapasztalatával.

Debrecenben és Székesfehérváron gyakorlatilag a fővárosi 45 perces órák díját kérik el a 60 perces foglalkozásokért - ezekben a városokban 3-4 ezer forintba kerül egy-egy óra. Győrben és Pécsen viszont 45 perces órákat találtok ugyanennyiért. Miskolcon szintén 3-4 ezer forintot kell félretennetek a 45 percért, de itt is elég széles skálán mozog az összeg, mivel ugyanennyiért akár 90 perces órát is vehettek.

Léteznek azonban sokkal pénztárcakímélőbb nyelvtanulási módszerek is. Ilyenek például az ingyenes mobilalkalmazások, amelyek közül már mi is jó néhányról írtunk nektek korábban. Ezeket itt nézhetitek meg.

Továbbra is bárhonnan vizsgázhattok, ugyanis maradnak az online nyelvvizsgák

Újabb határidő meghatározása nélkül, a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát azok az iskolák, ahol van erre alkalmas rendszer és megfelelően felkészültek a vizsgaközpontok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!