szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemzetközi vagy Magyarországon akkreditált nyelvvizsgát tennétek továbbtanulás vagy munka miatt? Mutatjuk azoknak a nyelvvizsgáknak a listáját, amiket elfogadnak a felvételihez.

Hol találom a nyelvvizsgák listájá?

Az államilag elismert vizsga­rendszereket működtető vizsga­központokat megnézhetitek egy összesített listán itt. Csoportokra bontva láthatjátok például a kétnyelvű, általános nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok listáját, de az egynyelvű, szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványt adó vizsgaközpontok is a listán sorakoznak.

Így a saját igényeiteknek vagy éppen a követelményeiteknek megfelelően választhattok vizsgaközpontot, ahol aztán nyelvizsgázhattok az ország különböző városaiban.

Nemzetközi vizsgát tennék, azt is elfogadják itthon?

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ (NYAK) oldalán megtaláljátok azoknak a külföldi - angol, német, francia, olasz, spanyol és egyéb - nyelvvizsgákat, amelyeknek a bizonyítványait itthon honosítják. A honosításról és annak itt írtunk bővebben. Fontos, hogy a különböző nyelvvizsgáknak nem minden típusát fogadják el Magyarországon, ezt is érdemes ellenőrizni a táblázatban, mielőtt jelentkeztek valamelyik külföldi nyelvvizsgára. Ezen felül a NYAK oldalán a honosítás menetéről, feltételeiről és legfontosabb tudnivalóiról is olvashattok bővebben. 

Újabb nyelvtanulási lehetőséget ajánlunk: ezzel az oldallal fejleszthetitek az angol szókincseteket

Angolul tanulnátok, de már unjátok, hogy mindig a tankönyvek felett görnyedtek? Most mutatunk egy oldalt, amivel érdekes híreken keresztül fejleszthetitek az olvasott és hallott szövegértéseteket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!